BAC održao sastanke s predsjednikom Komšićem i predsjedavajućim Zvizdićem

Predsjednik organizacije Bosnian Advocacy Center Ismail Ćidić i članovi BAC tima susreli su se s članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željkom Komšićem i predsjedavajućim Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denisom Zvizdićem u Washingtonu.

Tokom odvojenih sastanaka, Ćidić je razgovarao s predsjednikom Komšićem i predsjedavajućim Zvizdićem o trenutnim odnosima SAD-a i Bosne i Hercegovine, te prodiskutovao planove i projekte organizacije koji imaju za cilj podizanje svijesti o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini među ključnim zvaničnicima u Washingtonu.

Predsjednik Komšić i predsjedavajući Zvizdić izrazili su podršku za misiju i viziju BAC-a, te su se stavili na raspolaganje za saradnju i koordiniranje vanjskopolitičkih poteza.

Tim BAC-a se također susreo i s Alijom Kožljakom i Adisom Deljkovićem, savjetnicima u Kabinetu predsjednika Denisa Bećirovića. Na sastanku je razgovarano o bližoj saradnji i koordinaciji vanjskopolitičkih inicijativa s ciljem jačanja bh. narativa. Kožljak i Deljković zahvalili su se BAC-u na radu organizacije, te su najavili nastavak saradnje.

Recent posts