Ujedinjeni oko zajedničkog cilja za BiH

O BAC-u

Bosnian Advocacy Center (BAC) je nevladina, nezavisna i nepartijska organizacija posvećena izgradnji koalicije međunarodnih partnera koji dijele viziju o slobodnoj, suverenoj, demokratskoj i sekularnoj Bosni i Hercegovini.

Djelujemo kao forum koji potiče otvorenu i konstruktivnu diskusiju između međunarodnih partnera i domaćih zvaničnika koji su spremni, u dobroj namjeri, raditi na izgradnji prosperitetne budućnosti za Bosnu i Hercegovinu.

Naša misija

Misija BAC-a je da podstakne saveznike Bosne i Hercegovine da podrže i predlože inicijative koje idu u prilog viziji o slobodnoj, suverenoj, demokratskoj i sekularnoj Bosni i Hercegovini. BAC radi na jačanju obostrano korisnih odnosa s međunarodnim partnerima zasnovanih na zajedničkim društvenim i političkim vrijednostima i ekonomskim interesima država.

Naši ciljevi su:

  • Podržati Euro-atlantske integracije Bosne i Hercegovine koje će osnažiti mir, stabilnost, demokratski kapacitet i ekonomski potencijal,
  • Poboljšati postojeća i uspostaviti nova međunarodna prijateljstva i savezništva,
  • Usmjeravati narativ o Bosni i Hercegovini u međunarodnim medijima, te kroz bliske veze s najutjecajnijim svjetskim zvaničnicima i donosiocima odluka,
  • Osnovati stalna predstavništva organizacije u najvažnijim centrima moći poput Washingtona, Londona, Brisela, Berlina i Pariza.